FRAKT FRÅN 0 KR
14 DAGARS ÖPPET KÖP
2-5 DAGARS LEVERANSTID
RÄNTEFRI DELBETALNING 

Dynavoice Magic F-7 EX v.3

Specifikationer Dynavoice Magic F-7 EX:
Lådkonstruktion: 
3 x basreflex bakåt (en dämpad från start)
Extra fin Guldpläterad terminal
Bestyckning:
1-tums Superaudio-Diskant
5,25-tums mellanregister
2 x 6,5-tums basar
Impedans: 
4 Ohm
Frekvensområde: 
28-32 000 Hz (- 3 dB)
Känslighet: 
92 dB
Max Effekt: 
150 W
Storlek (H x B x D): 
1082 x 199 x 291 mm 
(utan galler och spikes)
Vikt: 
16,9 kg / styck

2 990 kr

Produktalternativ

2 990 kr

Dynavoice Magic F-7 EX v.3

  • Dynavoice Magic F-7 EX v.3
  • Dynavoice Magic F-7 EX v.3
  • Dynavoice Magic F-7 EX v.3
  • Dynavoice Magic F-7 EX v.3
  • Dynavoice Magic F-7 EX v.3

Detaljer

Skillnaden från F-6 EX är följande:
- Högre kabinett.
- 5,25-tums mellanregister för bättre röståtergivning.
- Dubbla 6,5-tums basar för kraftresurser när du vill spela högt.

Version 3
När första versionen av Dynavoice Magic kom så gick den direkt upp bland våra storsäljareoch efter att hifi-tidningarna testat den så var 1:a platsen given. Efter det har vi uppgraderat den i flera steg för att göra den ännu bättre. Elementen, delningsfilter och kablar har blivit bättre. I version 3 har vi enbart ändrat designen, eftersom vi inte har hittat något annat vi kan förbättra. Trots alla förbättringar, så har vi lyckats att hålla priset så pressat som möjligt. Vi vågar lova att du inte får lika mycket för pengarna någon annanstans.

Dynavoice Magic-serien
Dynavoice Magic-serien har sedan länge varit vår storsäljare tack vare ett helt unikt pris/prestanda-förhållande som ingen annan högtalare har. När de mer påkostade EX-modellerna kom, blev det ännu fler förbättringar. Numera är Magic-serien inte bara Dynavoice mest populära serie, utan har även blivit den största serien, med flest modeller i programmet. Detta gör att du kan kombinera din hemmabio precis som du vill. Möjligheterna är enorma!

Färger i version 3
Dynavoice Magic EX-serien (version 3) kommer finnas i två snygga utföranden - Black & White. Båda har en svag trästruktur, vilket gör att dina nya högtalare passar in i vilket rum som helst och du kommer kunna ha dem länge, utan att de blir omoderna. Eller varför inte kombinera svarta fronthögtalare och center, som matchar din platt-TV och med diskreta platta vita surroundhögtalare? Valet är ditt, som alltid, med Dynavoice...

Ljudet
Ljudkaraktären i Magic-serien är gjord för att vara väldigt lättlyssnad, men med inriktning på Hifi-ljud. Alla högtalarna i serien har exakt samma SuperAudio-diskant för bästa klangmatchning, så oavsett vilka högtalare du väljer att kombinera, så passar de ihop och ger dig en sömlös ljudupplevelse.

Mer information

Artikelnummer Dynavoice Magic F-7 EX v.3
Tillverkare Dynavoice
Längd Nej
Djup Nej
Garanti 1år
Anslutningar Nej

Test i Hifi-tidningar
Det är inte bara våra kunder som är nöjda, utan Magic-serien har även fått toppbetyg i prisvärdhet i Hifi-tidningarna. Magic F-6 fick andra pris som årets bästa högtalare i budgetklassen av Bild&Ljud Hemma-tidningen. Den enda som lyckades slå den var storebror Dynavoice Challenger M-65... 

Test i Hifi & Musik nr 3 - 2016
Dynavoice Magic F-7 EX V3 

Stortest, Golvhögtalare 3000-6000 kr.

Dynamisk prispressare
Med sin prislapp ligger Falkenbergs-baserade Dynavoice i botten av startfältet, vilket för många kan vara en stor fördel. I synnerhet blir det låga priset positivt när det inte märks av i konstruktionen. Modellen är inne på sin tredje generation, där endast designen ändrats mot tvåan. Jämfört med ur-Magic-modellen är såväl element som kablar och filter förbättrade.

"Scenen som målas upp är stor i alla ledder, inklusive ett djup som hade det varit en betydligt kostsammare konstruktion."

Bygget är prydligt med fint rundade lådor och rejält tilltagen tjocklek i väggarna. Lådorna går att få i svart och vitt med trästruktur. Konstruktionen är 3-vägs med dubbla 6,5-tumsbasar och 5,25-tums mellanregister. Membranen är av coatat papper med gummiupphängning och kröns av en 1-tums diskantdome i toppen. Den sitter nedfräst i en monteringsplatta som tar slut en bit ovanför frontbaffeln, vilket ger högtalaren ett karaktäristiskt utseende.

Inte mindre än tre basreflexportar pryder baksidan, där en anslutningspanel av enkel, men funktionell modell återfinns. Dynavoice går att justera med skumproppar i basportarna.

Lyssningsintryck
Dynavoice kommer inte riktigt upp till XTZ:s eller Wharfedales skyhöga upplösning. Ljudet känns något trubbigare överlag, men i övrigt finns det inte mycket att klaga på. Scenen som målas upp är stor i alla ledder, inklusive ett djup som hade det varit en betydligt kostsammare konstruktion. Kvantiteten imponerar och högtalarna flyttar tillräckligt mycket luft för att det inte ska kännas livsnödvändigt med en subwoofer.

Rösthanteringen är neutral och blir aldrig jobbig för öronen, ens vid högre volymer. Högtalarna lockar på så vis till uppskruvning av volymen. Känsligheten upplevs i praktiken som hög, så det går att väcka en och annan granne på kuppen. Ljudet är okonstlat och ärligt, men saknar som tidigare nämnts några av de ”snobbigare” egenskaperna hos konkurrenterna.

Omdöme
Ljudkvalitet 8
Bygge 7
Finish 7
Prisvärdhet 10

 

Test i Digital Life - nr 7, 2011
Dynavoice Magic F-7 EX 

- Prisvärt och välljudande!

"Den prisade Magic F-6 EX har fått ett storasyskon, och med tanke på hur mycket vi tyckte om föregångaren är förväntningarna minst sagt höga.

I vanlig ordning har man satsat på att plocka ihop en löjligt prisvärd golvhögtalare av hifi-karaktär som sopar mattan med det allra mesta i prisklassen. Efter att ha levt med högtalarna i några veckor och testat dem i några olika konfigurationer kan jag inte säga annat än att Dynavoice har lyckats igen.

Mer av det goda.
Nyheter sedan den föregående modellen Magic F-6 EX är att kabinettet är något högre och att lådan har fått ett extra baselement. Annars är det mesta sig likt. Själva bygget går det absolut inta att klaga på. De blanka lådorna finns i svart och vitt och går bra ihop med de silverfärgade högtalarelementen som gömmer sig bakom högtalarskyddet. På framsidan hittar vi två basar på 6,5 tum, ett mellanregister på 5,25 tum och en diskant. På baksidan hittar vi, förutom de guldpläterade kontakterna,tre basreflexrör. Ett där uppe och två där nere. Rören går naturligtvis att plugga igen om man vill ha större kontroll över basen, men själv låter jag dem vara.

Kristallklart ljud
Med en prislapp runt 2000 kronor pratar vi fortfarande om budgethögtalare - men oj vad bra det låter. Möjligen hade jag kunnat önska mig mer tryck i basen när jag gör om mitt vardagsrum till ett dansgolv, men nio kvällar av tio njuter jag va det rena och klara ljudet. En stor fördel med Dynavoice Magic F-7 är en stabil högtalare som hade imponerat även om den hade kostat några tusen lappar mer och det är ett bra betyg. Men låter den 500 kronor bättre än sin föregångare? Det är jag inte lika säker på....
Vi Diggar
+ Det fantastiska priset 
+ Det rena ljudet

Vi Dissar 
- Det hade kunnat vara mer tryck i basen"
Länk till hela testet på Dynavoice hemsida

Skriv din egen recension

Du recenserar: Dynavoice Magic F-7 EX v.3

Vilket betyg ger du denna produkt? *

  1 stjärna 2 stjärnor 3 stjärnor 4 stjärnor 5 stjärnor
Pris
Kvalitet